Din Lokaltidning

Runt om i Sverige finns det tidningar som förmedlar fakta och information som berör hela landet. Men i många fall kanske man bara vill ha lokala nyheter, till det finns Din Lokaltidning. Denna tidning är till för att läsarna i regionen ska kunna hålla koll på vad som händer lokalt. Det kan till exempel handla om att en mindre butik i närheten ska öppna, eller att ett lokalt företag byter ägare.

Din Lokaltidning i Sandviken, Hofors och Ockelbo

Din Lokaltidning har som uppgift att förmedla nyheter och fakta som endast rör regionen man bor i. Det betyder alltså att lokaltidningen i Sandviken, Hofors & Ockelbo inte publicerar något som inte berör invånarna i denna region. De menar att livet levs lokalt för många och därför har de ett sådant fokus. De skapar en kombination mellan redaktionella artiklar och lokala annonser. Detta leder till att Din Lokaltidning erbjuder ett stort läsvärde för alla får som bor eller har någon koppling till denna region. Genom att läsa Din Lokaltidning kan både företag och privatpersoner hålla sig uppdaterade med viktig information, men även nöjesinformation.

Tipsa din Lokaltidning

På Din Lokaltidnings hemsida finns en flik med texten Tipsa Oss. Där kan vem som helst tipsa tidningen om olika händelser eller andra saker som berör regionen. Sedan läser Din Lokaltidning dessa för att bevaka och kanske skriva om det. De berättar dock på sin hemsida att de tyvärr inte har resurser att bevaka och skriva om alla händelser, då det kostar. Men de uppskattar om den som tipsar ger en så bra beskrivning som möjligt, och gärna skickar med egna bilder. Detta för att det ger dem hjälp och det blir då lättare att skriva om. Detta är perfekt då det involverar allmänheten också.

Insändare / Debatt

Förutom fliken tipsa oss finns det även en till som ger läsare ett tillfälle att synas och höras, nämligen insändare/debatt. Här kan allmänheten få sin röst hörd genom att skicka in en insändare eller en debattartikel till Din Lokaltidning. Det är ett perfekt tillfälle att säga ifrån eller berätta om något man tycker är viktigt. Denna insändare kan sedan komma att publiceras av Din Lokaltidning, och alla läsare får höra just din åsikt. Din Lokaltidning förbehåller sig dock rätten att redigera texten innan den eventuellt publiceras. Man får även välja själv om man vill skriva under texten med sitt eget namn, eller om man vill att texten publiceras anonymt. Detta val får man göra då vissa vill förmedla sina åsikter och tankar, men vill inte att alla ska veta vem det är som tycker så.

Annonsera

Din lokaltidning i Sandviken, Ockelbo och Hofors tycker det är otroligt viktigt att lokala företag ska lyckas och vill därför hjälpa till med marknadsföringen. Man kan annonsera sin verksamhet i tidningen få hjälp med marknadsföringen. De skriver på sin hemsida att de känner att de lyckats när deras kunder når framgång.