Lokaltidningens betydelse

Samtidigt som det blir allt vanligare att läsa tidningar och nyheter på internet förändras allt runt tidningarna. Det är fler och fler tidningsredaktioner som väljer att dra ner på resurserna för lokaltidningar. Det är för att de inte anser det möjligt att ha journalister runt om i Sverige i de små städerna, och de hamnar istället i stora städer. Det blir allt vanligare att journalister sitter i Stockholm och skriver om händelser som skett i en liten stad någonstans i Sverige. Om journalisten befinner sig på platsen han/hon skriver om blir det ofta en mer korrekt beskrivning av händelsen. Detta beror på att personen har en annan koppling till händelsen och platsen än om han/hon hade suttit på ett kontor i Stockholm och skrivit om det. Detta gör att man hamnar allt för långt ifrån den aktuella platsen, vilket kan leda till att fakta tillslut uteblir.

Fakta som är viktigt för småstäder

Det kan vara någon som jobbar på en tidning i Stockholm som tycker det är onödigt att skriva om att en bilverkstad i Gällö byter ägare. Men samtidigt är den information viktig för de som bor i Gällö, och det är information de vill ha. Man glömmer lätt bort att lokala nyheter är viktiga för de i den regionen, trots att det inte berör alla.

Arbetarbladet

Arbetarbladet är en lokaltidning för Hofors, Sandviken, Älvkarleby, Gävle, Ockelbo och Tierp. Denna tidning har olika rubriker, och här går det att hitta allt som berör regionen.

Arbetarbladet nyheter

Under rubriken nyheter kan man läsa alla de senaste nyheterna. Det kan handla om allt från politik till fakta om olyckor. Alla nyheter under denna rubrik handlar om något som berör regionen på något sätt.

Arbetarbladet sport

Det finns väldigt många lokala föreningar i denna region. Under rubriken sport kan man hitta information om resultat i matcher samt fakta om olika föreningar. Här kan det stå saker om när Brynäs IF spelar matcher eller att Gefle IF byter tränare. Trots att det står information om de stora lagen kan man även hitta information om ungdomslag.

Arbetarbladet familj

Under denna rubrik finner man bilder med grattis-texter till barn som fyller år, eller minnesrunor med fina texter.

Opinion

Under denna rubrik finns debattartiklar och insändare. Det kan vara en person från tidningen, en gästskribent eller en läsare som skrivit dessa texter. Detta är en perfekt möjlighet för allmänheten att förmedla sin åsikt och få sin röst hörd. Det är frivilligt om man vill skicka in debattartikeln anonymt eller med namn.

Arbetarbladet nöje & kultur

Under rubriken nöje & kultur kan man läsa om allt från musik till författare och lokala kändisar. Här står det till exempel om någon i regionen släpper en ny bok eller om en lokalkändis får ta emot ett pris.

Bostadsplus

Under rubriken bostadsplus hittar man information om allt som rör bostäder. Här finns undersökningar gällande vilka som är de billigaste husen i Hofors och vilka som är de hetaste bostadsobjekten i Gästrikland. Under denna rubrik kan man även hitta bostadsannonser.