Papperstidning VS digitala medier

Att sitta vid köksbordet och äta frukost med en dagstidning i handen har sedan långt tillbaka i tiden tillhört mångas dagliga rutin. Det finns självklart fortfarande de som gör detta dagligen, men det är främst den äldre generationen. Att detta börjar försvinna mer och mer beror till stor del att det är så pass enkelt att läsa tidningen digitalt. Många tycker att det är betydligt smidigare att ta upp mobiltelefonen när man sitter på tunnelbanan och kolla igenom tidningen. Detta är något som blir allt vanligare med tiden, och det är främst de unga som endast använder sig av digitala medier. Men trots att tidningar på nätet blir allt vanligare är det fortfarande bara hälften av alla internetanvändare som väljer att läsa tidningen på internet framför den i pappersform. Kollar man istället på hur de unga läser tidningen så är det nästan ingen som läser den i pappersform.

Hur läser ungdomar tidningen?

Ungdomar idag lever i tiden då allt blir digitaliserat och mobiltelefonen blir mer och mer utvecklad. Att denna utveckling går framåt bidrar till att folk gör näst intill allt på sina mobiltelefoner. Många ungdomar har till exempel laddat ned en nyhetstidnings app, till exempel aftonbladet. Anledningen till att de har dessa appar är att de får en notis i telefonen om det händer något viktigt i samhället. Appen är för många ett bra sätt att hålla koll på vad som händer i världen, utan att behöva lägga ner tid på att läsa en papperstidning.

Många berättar även att de använder sig av papperstidningen vid vissa tillfällen, tillexempel vid vissa skoluppgifter. Det anses av många vara enklare att hitta mycket fakta och bläddra efter en speciell sak i en papperstidning. Det finns även många ungdomar som bläddrar i tidningen för att kolla sporten eller någon annan mindre del. Det är alltså få som tar sig tiden att läsa igenom en hel dagstidning, då det tar relativt lång tid.

Kostar pengar att läsa online

Trots att det i många fall är betydligt billigare att läsa tidningen på nätet stör det ändå många att det kostar något över huvud taget. Vissa tidningar har på så sätt att man betalar en krona för att läsa en artikel, eller en krona för att vara medlem på tidningen i en månad. Just den där kronan stör folk, och de väljer att inte betala.

fördelar med nyhetstidningar online

En av de absolut största fördelar med onlinetidningar är tillgängligheter. Det går nämligen att läsa dessa tidningar vart som helst så länge man har en telefon med internet. En telefon är något nästan alla har med sig dagligen.

Med en tidning online kan man även hitta gammal information genom att söka på hemsidan. Detta för att allt lagras på ett helt annat sätt på internet.

Det är ofta väldigt billigt att prenumerera och läsa artiklar på en tidning på nätet.

En av de absolut viktigaste fördelarna med tidningar online är miljön. Det är betydligt med miljövänligt än papperstidningar då man sparar in på både energi, träd och tryck.