Tidningen Metro

Metro är en nyhetstidning som idag är världens största internationella dagstidning. Metro finns i 23 länder och läs av hela 18 miljoner människor runt om i världen. Metro har sedan tidningen grundats ägts av Metro International S.A som var börsnoterat på Stockholmsbörsen. Men under våren 2012 köptes tidningen upp av Investment AB Kinnevik. Men Investment AB Kinnevik bestämde sig år 2017 för att sälja hela tidningens nordiska del till Custos AB.

Grundidén

Metros grundidé var att tidningen skulle vara enkel att läsa och inte ta mer än 20 minuter att ta sig igenom. De har inte som mål att fördjupa sig och berätta allt om varje händelse, utan de vill ge en kort överblick av de senaste nyheterna. Metro prioriterar även att återvinna alla tidningar, för miljön. På metro.se finns det olika flikar man kan klicka sig in på, beroende på vad man vill läsa om. Hemsidan är väldigt enkel att hitta det man letar efter, då Metros grundidé är att allt med tidningen ska vara enkelt.

Metro nyheter

Klickar man sig in på fliken som heter nyheter kommer man direkt till nyhetssidan. Där kan man hitta rubriker på alla nyheter i tidningen och få en bra översikt om vad som hänt. Därefter kan man klicka på den rubrik man vill läsa mer om, och då kommer hela artikeln upp. Artiklarna är ofta ganska korta och ger mest en övergripande bild om vad som hänt. Det finns även vissa artiklar som är längre, som beskriver allt mer detaljerat.

Metro lifestyle

Under rubriken lifestyle kan man hitta allt möjligt som rör just livsstil. Här kan man få tips på hur man grillar på bästa sätt eller vilka som är Stockholms hetaste sommarklubbar. Under denna rubrik kan man även hitta tips om olika saker som andra läsare upplevt.

Metro TV

Under rubriken TV hittar man videos om allt möjligt. Det är ofta videos som är stora just då och som handlar om saker som är aktuella i samhället. Det kan vara allt från tester av maträtter till videos om en känd cover på Youtube.

Metro Debatt

Under denna rubrik kan man läsa debattartiklar som läsare skickat in till tidningen. Dessa debattartiklar kan handla om vad som helst. Metro är väldigt tydliga på hemsidan att det inte är de själva som står för åsikterna i texterna. De berättar att de är en politisk obunden tidning som under denna rubrik publicerar andras tankar och åsikter.

Metro Nöje

Under denna rubrik hittar man nöjesrelaterade artiklar om allt möjligt. Det kan till exempel vara en artikel som berättar när artister kommer till Sverige eller annan information om kända personer.

Metro sport

Under denna rubrik hittar man all information som handlar om sport. Det kan handla om att en hockeyspelare ska byta lag eller resultat från olika fotbollsmatcher.

Dagstidning i blåsväder

När tidningen såldes år 2017 var det Qviberg som sålde tidningen för en krona. Trots att Metro hävdar sig vara en oberoende källa köpte den nya ägaren upp tidningen för att kunna påverka innehållet i tidningen. Detta gör att Metro har svårt att bevisa sig vara en oberoende källa.